Zanesljive spletne vsebine

Dobre in nove strani

Faza izdelave strani

Ugodne in kvalitetne spletne strani

Zaključna faza celotnega postopka grafičnega oblikovanja, optimizacije in postavitve internetnih strani, je prijava internetnih strani v spletne iskalnike in imenike. Strokovna prijava in izdelava spletnih strani izdelanih strani je všteta v strošek celotne izdelave internetnih strani. Po zaključku projekta oblikovanja spletnih strani in po potrditvi naročnika, da je z izvedbo projekta zadovoljen, končane spletne strani pravilno vpišemo v vse najpomembnejše svetovne in domače internetne direktorije. Spletno oglaševanje oziroma internetni marketing je dejansko eden najbolj učinkovitih načinov promocije storitev, izdelkov, podjetja ali dejavnosti. Eden izmed glavnih razlogov je predvsem ta, da je spletno oglaševanje cenovno zelo ugodno, predvsem če ga primerjamo z ostalimi načini oglaševanja, kot so televizija, tisk ali radio. Stroški spletnega oglaševanja so odvisni od več dejavnikov, daleč najpomembnejša pa sta 2. Prvi parameter je razmerje med številom prikazov vašega spletnega oglasa in številom klikov na ta oglas (CTR). Drugi dejavnik pa je število tistih spletnih obiskovalcev, ki so kliknili na vaš internetni oglas in nato izvedli željeno akcijo (nakup, vpis podatkov, ...). Dejanski rezultati spletnega marketinga so enostavno merljivi, kar vam zagotavlja takojšen vpogled v smotrnost trenutnega oglaševanja, obenem pa vam daje možnost hitre prilagoditve parametrov, ki takoj zagotovijo še večjo učinkovitost internetnega oglaševanja. Kvalitetna izdelava internet strani je ključna za občutno povečanje števila obiskovalcev vsakih spletnih strani. Samo pravilno najdene ključne besede vam prinesejo ciljne kupce. Kupci, ki so usmerjeni na vašo internet stran z iskalnikov so zanesljivo najbolj dobičkonosen obisk internet strani, poleg tega, pa je ta obisk spletnih strani tudi popolnoma brezplačen. Predloga originalne grafične podobe, ki vam jo pošljemo v oceno, vsebuje celotno postavitev spletne strani teksti za spletne strani, in sicer glavo strani, testno besedilo, fotografije, menije in nogo. Podoba nakazuje tudi celoten izgled naslovne strani in ostalih podstrani. Po vaši oceni predloge nove podobe internet strani na osnovi vaših morebitnih pripomb izvedemo še dogovorjene popravke. Na koncu, ko to predlogo nove grafične podobe dokončno potrdite, pričnemo z izdelavo vaših strani.

Dejanski postopek izdelave spletnih strani ne zajema zgolj ene osebe. V proces je vključenih kar nekaj oseb, od strokovnjaka za optimizacijo internetnih strani, komercialista, tekstopisca, mojstra za css in html ter grafičnega oblikovalca. Na koncu ne smemo pozabiti še linux administratorja, ki vaše spletne strani pravilno instalira na spletne strežnike. Če manjka samo en od zgoraj naštetih členov v zapleteni verigi strokovnjakov, ki se ukvarjajo z vašo internetno stranjo, je končni rezultat precej vprašljiv.

Zaradi današnjega zelo hitrega tempa življenja je izjemno pomembno, da bo nekomu, ki vaše internetne strani pogleda, nemudoma jasno, s čim se ukvarjate in kaj mu želite sporočiti. Zelo pomembno je, da ga udarna podoba in vsebina spletnih strani pritegneta v nadaljnje brskanje vaših spletnih podstrani. Zavedati se je potrebno, da morajo biti na zelo vidnem mestu poudarjeni pomembni podatki in vsebine ter pri roki povezave za nadaljnje branje in enostaven kontakt. Že v sami podobi spletnih strani je torej pomembno upoštevati enostavnost iskanja informacij in odpravo nepotrebnega klikanja, kar se bo odražalo v zadovoljstvu vaše nove stranke, ki se bo na vaše spletne strani rada vračala.

Oblikovanje spletnih strani

Oblikovanje spletnih strani je naslednji korak, ki sledi vašemu strinjanju z novo grafično podobo vaših novih spletnih strani. Najbolj pomemben del celotnega procesa oblikovanja internet strani je gotovo postopek končnega kodiranja html kode vaše nove spletne strani. Z uporabo najnovejših standardov XHTML, CSS in W3C ter s pomočjo naših dolgoletnih izkušenj izdelava spletnih strani pri oblikovanju internetnih strani, h programiranju pristopimo večplastno. Statične spletne strani se ne spreminjajo ob vsakem osveževanju internet brskalnika. Primerne so še posebej za predstavitev dejavnosti ali storitev, izrada web stranica s slikami, teksti, ki se ne spreminjajo dnevno ali celo na vsako uro. Takšna spletna stran je primerna za veliko večino podjetij. Tehnika, ki se uporablja je HTML v povezavi s CSS-om. Za lepšo predstavitev izdelkov ali storitev se lahko uporabijo tudi manjše flash predstavitve, video ali menjavanje slik. Prednosti take izdelave internet strani so v nizki ceni, saj je le-ta nižja od dinamičnih internetnih strani. Potem v URL-ju, ki je statičen, čeprav dobri CMS sistemi za izdelavo internetnih strani, omogočajo tudi to. To je dobro predvsem z vidika indexiranja internet strani s strani internetnih iskalnikov, saj je stran, ki je 'statična' lepo zlistana v iskalnikih, medtem ko stran, ki vseskozi spreminja svoj URL, vsakič znova 'pade' ven iz iskalnikov. Posledično je tudi najdenost slabša. Kot že rečeno morajo imeti dobri CMS sistemi to že rešeno.

Oblikovanje internetnih strani

Programiranje spletnih strani z možnostjo samostojnega urejanja vsebin strani je namenjena zlasti uporabnikom, ki morajo sami, po svoji želji, opravljati tekoče spremembe na lastnih spletnih straneh. Ravno tako je CMS idealen za spletna mesta, kjer se spremembe podatkov dogajajo pogosto in se morajo te spremembe informacij na spletu odražati hipoma. Učinkovita optimizacija internetnih strani je ključna za znatno povečanje obiska vsakih internetnih strani. Le strokovno najdene ključne besede vam lahko ciljne obiskovalce. Obiskovalci, ki so preusmerjeni na vašo stran z iskalnikov so zagotovo najbolj dobičkonosen obisk internet strani, za povrh, pa je ta obisk tudi popolnoma brezplačen. Že v prvi fazi postopka izdelave internetnih strani imamo v mislih razpršenost ključnih fraz, ki zadevajo vaše strokovno področje. Na koncu procesa oblikovanja in pa v tesnem sodelovanju z vami in z uporabo naših programskih ter našega znanja s tega področja, naredimo še finalno optimizacijo spletnih strani za najpomembnejše ključne fraze. Eden izmed prvih korakov izdelave celotnega projekta je določitev osnovnega internetnega naslova oziroma domene. Ko se dogovorimo o izvedbi izdelave internetnih strani vam najprej povemo kako najbolje izbrati internetni naslov. Z vašim sodelovanjem ter ob upoštevanju imena vašega podjetja, področja dejavnosti s katero se vaša firma ukvarja, skupaj skrbno izberemo primeren spletni naslov.

<< Domov