Zanesljive spletne vsebine za učinkovito optimizacijo

Dobre in optimizirane strani

Zakaj je pomembna optimizacija internet strani

Ugodne in kvalitetne spletne strani

Si za vaše internet strani želite, da bi bile visoko uvrščene na iskalnikih, da bi privabljale čim več ciljnih torej dejanskih obiskovalcev, bi bile najdene pod vašimi ključnimi besedami, bi lahko sami preverili in spremljali učinke ter rezultate optimizacije internetne strani? Optimizacija internet strani oziroma angleško Seo (Search Engine Optimization) je v času porasta internet strani in visoke konkurenčnosti vitalnega pomena, saj omogoča dobro najdenost vaše internet strani v iskalnikih, kar posledično pomeni več obiska in večjo prepoznavnost spletne strani. Mnogi se zatekajo kar k plačljivi promociji spletnih strani, vendar se na dolgi rok kot najkvalitetnejši in najbolj produktiven izkaže obisk spletnih strani preko spletnih iskalnikov. Prednost optimizacije spletnih strani je tako tudi v enkratnem plačilu, kajti ko je stran končana in dobro uvrščena v iskalnikih, obisk na vaše strani dobivate kontinuirano in popolnoma brezplačno. Z odločitvijo za optimizacija spletnih strani storitev optimizacije internet strani boste pridobili dobro in stabilno uvrstitev v spletnih iskalnikih, strokovno pomoč pri izbiri najučinkovitejših ključnih besed povezanih z vašo storitvijo, umestitev ključnih besed na spletne strani, ki je pomembna tako za iskalnike kot za bralce vaše spletne strani, dovršeno celostno optimizacijo spletnih strani, možnost spremljanja rezultatov in učinkov optimizacije.

Kaj sploh je optimizacija spletne strani in zakaj jo podjetja potrebujejo?

Optimizacija internet strani oziroma angleško "Search Engine Optimization (SEO)" danes predstavlja postopek predelave spletnih strani na način, da jih spletni iskalniki (google.com, bing.com, najdi.si, ...) čim bolj učinkovito najdejo. To pomeni, da se ob kvalitetni optimizaciji spletnih strani določena internet stran za izbrane ključne besede v spletnih iskalnikih uvrsti čim višje med ponujenimi rezultati. Na dobro razvrstitev v iskalnikih vpliva vrsta pravil, ki jih je potrebno upoštevati že pri samem postopku zasnove in izdelave spletnih strani. Ker danes samo kvalitetna optimizacija spletnih strani ni dovolj za zagotovitev visokih uvrstitev v iskalnikih za vse vaše ključne besede, je potrebno tudi oglaševati na spletnih iskalnikih Google ter Najdi.si. Učinkovita izdelava spletnih strani je ključnega pomena za občutno povečanje obiska vaših spletnih strani. Le pravilno izbrane ključne besede prinesejo ciljne obiskovalce. Obisk z iskalnikov je daleč najkvalitetnejši obisk spletnih strani in je brezplačen. Ali veste, da je visoka uvrstitev v spletnih iskalnikih danes ključnega pomena?, da 90% obiskovalcev v iskalniku pregleda samo prvo stran z najdenimi rezultati?, da večino obiska vaših spletnih strani ustvarjajo ravno obiski iz web iskalnikov?

Se lahko optimizacije spletnih strani lotim sam?

Optimizacija spletnih strani je eden izmed najpomembnejših korakov v celotnem procesu izdelave internet strani. Na trgu številni ponudniki ponujajo in obljubljajo gradove v oblakih, ki naj bi jih boste dosegli s pomočjo njihove optimizacije spletnih strani. A žal je tako, da se za dejanskim procesom optimizacije spletnih strani skriva mnogo več, kot le številčno umeščanje ključnih besed v spletne strani. Slaba optimizacija spletnih strani lahko privede tudi do darila kaznovanja spletne stani s strani iskalnikov, kar privede do izpada obiskovalcev in kupcev. Nekateri od pomembnejših dejavnikov učinkovite optimizacije: • pravilna izdelava internet strani (kodiranje), • pravilna izbira ključnih besed, • pravilna umestitev ključnih besed v spletne strani. Tako je zelo pomembno, da je optimizacija spletnih strani opravljena kvalitetno in učinkovito. Že v samem postopku izdelovanja spletnih strani je potrebno upoštevati postavitev ključnih besed in fraz, ki zadevajo vašo dejavnost. Na koncu postopka izdelovanja strani je potrebno s stranko narediti še končno optimizacijo spletnih strani za izbrane besede in to brezplačno. Optimizacija in izdelava spletnih strani se obravnava posamezno, tako da se na podlagi pogovora ter pričakovanj stranke opredelijo cilji. Glede na slednje se določijo stroški, ki so vezani na rezultat končne optimizacije.

<< Domov