Poceni pnevmatike

Dobre gume

Kvalitetne pnevmatike in zimska oprema

Ugodne in kvalitetne avtomobilske pnevmatike

Vaš avtomobil najbolje deluje takrat, kadar ima kvalitetne zimske oziroma letne pnevmatike. Uporaba zimskih pnevmatik je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, za optimalno varnost v prometu pa je letne gume najbolje zamenjati takoj, ko temperature padejo pod 7 °C. Zimske gume omogočajo boljšo varnost v prometu in bolj stabilno obnašanje avtomobila na cesti. Zimske razmere namreč močno spremenijo pogoje na cestah, zato je zimske pnevmatike potrebno namestiti na vsa štiri kolesa. Kot primerna zimska oprema štejejo tudi letne pnevmatike in verige za sneg, ki morajo biti v primeru snežnih razmer ustrezno nameščene na kolesih. Kljub vsemu vam bodo popolnoma varno pospeševanje, zaviranje in kontroliranje vozila na cesti zagotovile kakovostne zimske pnevmatike, ki so dizajnirane tako, da zagotavljajo najboljši prijem na cesti ne glede na stanje.

V skladu z Odredbo o omejitvi prometa na cestah v R Sloveniji je na cestah v Sloveniji, razen na avtocesti in hitri cesti, na katerih so zimske razmere, prepovedana vožnja za tovornjake s priklopnimi vozili, za vozila, ki prevažajo nevarno blago, in za izredne prevoze. Upravljavec avtocest in hitrih cest lahko na teh cestah zaradi zimskih razmer za prej navedena vozila časovno in prostorsko prepove promet. O omejitvi prometa mora obvestiti javnost in postaviti ustrezno prometno signalizacijo za izločanje, tam, kjer je to mogoče. Za učinkovito, racionalno in varno omejitev prometa v zimskih razmerah na avtocesti in hitrih cestah upravljavec teh cest uskladi ukrepe s policijo.

Avtomobilske pnevmatike morajo biti ustrezno nameščene. Najboljše, če jih namesti izkušen serviser ali mehanik, saj si le tako lahko zagotovite popolno varnost. Potrebno je poskrbeti tudi za menjavo gume pred zakonsko določenim datumom, saj so kazni dokaj visoke. Tudi z vidika varnosti ni priporočljivo pozimi voziti letne gume. Uporaba zimske opreme je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, strokovnjaki pa priporočajo menjavo letnih gum z zimskimi že konec oktobra ali v začetku novembra, ko temperature padejo pod 7°C. Zimske pnevmatike zagotavljajo največjo varnost, če jih ustrezno namestimo na vsa štiri kolesa, kar predpisuje tudi zakon o varnosti cestnega prometa. Za zimsko opremo štejejo tudi letne pnevmatike na vseh 4 kolesih in ustrezne snežne verige, ki morajo biti v zimskih razmerah pravilno nameščene na pogonskih kolesih. Pri avtomobilih s 4-kolesnim pogonom pa morajo biti snežne verige nameščene na kolesih zadnje osi. Samo zimske gume na vseh kolesih omogočajo uspešno speljevanje in pospeševanje, učinkovito in varno zaviranje, nespremenjeno smer pri zaviranju in varno vožnjo skozi ovinke. Zaradi posebne snovi pa bodo zimske gume tudi pri temperaturi pod 7 stopinj C dovolj mehke, da bodo zagotovile primeren oprijem tudi na suhi in nezasneženi cesti.

Montaža zimskih in letnih pnevmatik po nizkih cenah

Menjavanje zimskih ali letnih gum je nujno potrebna, saj tako vaš avto ustrezno pripravite na vremenske razmere ter poskrbite za lastno in tujo varnost v prometu. Rabljene pnevmatike lahko prodate ali kupite in tako znižate stroške menjave gum. Tudi najbolj vrhunske znamke gum lahko dobite po ugodnih cenah, in sicer v spletni trgovini za največjo ponudbo zimskih in letnih pnevmatik. Menjava pnevmatik je potrebna 2X na leto in najbolje si je pravočasno zagotoviti svoje mesto na servisu in gume zamenjati v ustreznem času. Tako boste podaljšali življenjsko dobo vaših pnevmatik, prav tako pa si boste zagotovili varnost v prometu. Avtomobilske gume mora obvezno menjati ustrezno usposobljen vulkanizer ali mehanik, saj morajo biti nameščene popolnoma ustrezno ter tudi strokovno centrirane. Prav tako bo vulkanizer znal oceniti stanje vaših obstoječih gum in vam svetoval primerno izbiro.

Zakaj kupiti dobre zimske pnevmatike ali letne gume?

• Ker boste zagotovili optimalno delovanje avta, • ker boste na cestah varni ne glede na vremenske razmere, • ker kakovost jamčijo priznane blagovne znamke, • ker boste varni pred zakonom, • ker kakovostne zimske ali letne pnevmatike zagotavljajo maksimalno udobje vožnje.

Z hitrim nakupom zimskih pnevmatik ali letnih gum si boste zagotovili nizke cene in najboljše blagovne znamke pnevmatik z dolgoletno tradicijo. Zaradi nove tehnologije proizvodnje so pnevmatike postale bistveno bolj zanesljive, kvalitetne in prožne. Vsekakor pa se material z leti obrabi, zato je pnevmatike potrebno zamenjati vsakih nekaj let. Letne in zimske gume se med sabo razlikujejo po globini profila in drugih karakteristikah gume, saj so namenjene uporabi v različnih vremenskih razmerah. Obstajajo letne in zimske pnevmatike za osebna vozila, motorna vozila, terence, kombi vozila, traktorje, kamione, bagre ... Varnost je v prometu na prvem mestu, zato bodite pozorni, da se pri nakupu pnevmatik odločite za kakovostne gume in jih menjate dvakrat letno, da boste na cesti dobro pripravljeni v vseh letnih časih.

<< Domov